Menu Zavřeno

Regály a regálový systém

gastro

Regály jsou hodně používané hlavně v profesionální gastronomii, kde je nutné, aby vše bylo pěkně uspořádané, a hlavně na svém místě. Regálové systémy nám dopomáhají k pečlivosti a jejich umístění napomáhá ke zvýšení efektivity práce. V kuchyni je totiž několik sektorů, které mnohdy potřebují stejné vybavení. Pokud jsou blízko sebe, je možné je oddělit regály a vybavit regály vybavení pro oba úseky. Proto jsou opravdu pohodlné na použití a hlavně univerzální. Na internetu je můžeme vyhledat pod pojmem „regalovy system“ anebo pouze „regaly“. Pokud chceme trochu upřesnit vyhledávání tak můžeme dodat slova „restaurace kuchyň“.

Vyhledání není obtížné. Důležité je jejich správné umístění a následné použití.

Regály do cukrárny mohou být odlišné od těch, které se používají v běžných profesionálních kuchyních. Je tedy nutné je od sebe odlišit. Kuchyňské regály mají většinou jednoduchý vzhled, který napovídá o tom, že jej asi nemůže jen tak vidět zákazník. Navíc jich většina má obrovskou možnost modifikace. Co se třeba týká výšky jednotlivých poliček regálů a podobně. Za to regály do cukrárny jsou obvykle prosklené. Jejich modifikace není zas tak pohodlná a mnohdy ani není možná. Jde o to, že tyto regály se většinou používají na vystavení zboří na odiv zákazníkům. Tím pádem by měli mít trochu styl. Nemůžeme přece nechat zákazníky koukat na krásné zákusky v ošklivém, obyčejném nerezovém regálu do kuchyně. Naopak bychom asi nepotřebovali prosklené regály anebo pěkné pultové regály v kuchyni. Nejen že by zabírali více místa, které kuchyně obvykle moc nemívá, ale mohli by také přijít k úhoně. Ano, v cukrárně se sice také pohybuje spousta lidí, ale ti si přišli pro zboží. Na regály obvykle jenom koukají, když kolem nich procházejí. V profesionální kuchyni ale pořád někdo někam něco nese, a tak by se mohlo stát, že by vybil sklo v daném regálu. Navíc to prostě není vůbec potřeba. Nejlepší na kuchyňský provoz jsou průchozí regály. Hlavně proto, že se z nich dá odebírat z obou stran.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *