Menu Zavřeno

Řeznická profese

nože

Řezník je opravdu staré řemeslo. Jedná se o mistrnou práci s masem. Jejich styl naporcování lahodného masa je opravdu jedinečný a liší se řezník od řezníka. Jsou mezi nimi i nedbalí kolegové, kteří jim kazí reputaci.

Zákazníci, kteří špatně nakoupili u řezníka se určitě už k řezníkovi nikdy nepodívají. Zajdou nejspíše do supermarketu, kde je maso mnohdy levnější a tam požadují nižší kvalitu. Není divu, vždyť je to supermarket. Jsou sice tací, kteří se nenechají zviklat jednou špatnou zkušeností a zkouší to dále. Uvědomují si totiž, že řeznictví je opravdu lepší než samoobsluhy a supermarkety. Těch je ale méně.

K mistrnému naporcování masa ale jenom um nestačí

Ano potřebujete k tomu i řeznické nože a jiné pomůcky, které usnadňují řezníkovi práci. U řeznické profese je také nutné zmínit speciální řeznické oblečení. Moc se sice neliší od toho kuchařského, ale řeznické oblečení je uděláno s mnohem odolnějších látek. Je totiž nutné, aby odolávalo špíně z porcovaného masa. Řezník se často setkává i s krví zvířat a podobně. Na to jsou mu vhodné různé igelitové přikrývky a také igelitové řeznické oblečení.

Pro naporcování masa se používají rozličné řeznické nože. Máme spoustu druhů nožů v závislosti na typu masa, které řezník porcuje. Můžeme mít dlouhý vykosťovací nůž nebo kratší pilky na přeřezání kostí. Mezi oblíbené patří porcovací nože, které jsou už pouze na doladění nebo naporcování už vykostěného masa. Je jich mnoho velikostí a tvarů přesně podle druhu masa. Být řezníkem nemůže jen tak někdo. Je to tvrdá dřina.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *