Menu Zavřeno

Režony a rýžovary

rýže

Jedná se o speciality v profesionálních kuchyních. Režon je velice oblíbená součást hlavně velikých provozů a rýžovar je zase výborný úplně všude. Stále ale jde o nadstandardní výbavu většiny kuchyní. Málokterá do těchto dvou věcí jen tak investuje. Pouze znalí ví, jak mohou být užitečné.

Jsou sice jedinečné ale výborné. Co je na nich zvláštního?

Režon je prostě jen ohřívač talířů. Míněno celých talířů a mnohdy i s jídlem na něm. Máme mnoho druhů režonů. Ne všechny se dají zároveň použít i na jidlo na talíří. Existují třeba speciální stojany pouze na talíře s funkcí ohřevu. To je také speciální režon. Jiné vypadají sice jako lednička, ale fungují obráceně. Místo aby chladili tak hřejí. Jejich použití je nutné všude tam, kde je potřeba roznášet jídlo později po jeho uvaření. Krásným příkladem jsou zde závodní jídelny. Musejí mít totiž mnoho jídla navařeného předem a nachystaného na výdej ještě před tím, než přijdou hosté. Režon nám toto zaručí, protože umí ohřívat jak samotný talíř, tak i talíře s jídlem. Jak bylo již zmíněno, záleží ale na typu.

Rýžovar je speciální nádoba na přípravu rýže. Její účel je pouze na jednu jedinou věc a tím pádem je tato činnost dovedena k dokonalosti. Nejedná se ale o nádobu na plotnu. Je to samostatný spotřebič, který vykoná vše za nás. Proto nám šetří místo na sporáku pro důležitější pokrmy. Rýžovar má mnohdy regulátor teploty anebo se můžeme setkat s programovatelnými rýžovary. Tam si můžeme dle množství rýže a vody určit daný program a rýžovar se nám o to postará sám bez nutnosti hlídání.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *