Menu Zavřeno

Zdobení pro cukráře

cukráře

Cukrařina je hlavně věda. Dá se říct, že jde i o pořádnou dávku kreativity. Pokud je cukrář kreativní, tak jeho výrobky vypadají opravdu skvěle. Máme-li dobře vypadající zákusek, určitě se do něj s chutí zakousneme. Hlavně u velmi nadaných cukrářů nám nejvíce různé zákusky, dortíky a cukrovinky nevíce chutnají. Nejde jenom o chuť ale i o vzhled. Proto je kreativita hodně důležitá.

Zdobení je třeba dobře rozplánovat a zvážit.

V každé cukrárně je vše originál. I když máme po sté stejný dort, vždy může vypadat jinak. Navíc se nikdy nedá ručně upéct každý kus naprosto totožně. Pokud zajdeme několik dní po sobě na jeden a ten samý zákusek (nevím kdo kromě mě to ještě dělá) tak zjistíme, že nechutná pokaždé stejně. Jsou tam drobné rozdíly a díky tomu je to vždy jedinečný zážitek. Většinou je ale pečeno více dortů najednou. Důležité na nich je ale zdobení. Cukrář na něj potřebuje sáčky na zdobení a nějaké ty nástavce na ně. Potom je schopný vše pěkně ručně nazdobit. Sáčky na zdobení jsou většinou vyrobené z nějakého látkového materiálu anebo speciálního cukrářského igelitu, který není zdravotně závadný a je průhledný.

Navíc se z něj dá dostat všechno zdobení najednou. Nejsou zde potřeba jenom sáčky na zdobení. Je to sice základ ale není to vše. Můžeme zdobit i nějakými jedlými květinami. Dále zde existují různá sypátka na dorty a podobně. Pokud chceme, aby se také trochu lesknul, můžeme použít stříbrné cukrové kuličky. Také zaflambovaný cukr do tmavého karamelu může být výborným zdobením tmavších zákusků či dortíků. Flambovaný karamel chutná trochu jinak, než jsme u karamelu zvyklí. Je z něj cítit trochu nádech spáleniny. Pokud to ale cukrář opravdu vychytá, tak to ani nepoznáte a pochutnáte si. Bohužel je to velice těžká, troufnu si říct že nejtěžší činnost v cukrářské kuchyni. Zdobení na zákuscích není moc vyladěné. Většinou je hodně decentní. Jde o to, že není zrovna moc místa na nějaké zdobení. Hlavně nesmíme zdobením zakrýt texturu celého zákusku.

Některé zákusky jsou nazdobeny v celém kuse a pak se zákazníkům krájí na menší kousky. Vcelku to vypadá pěkně a na talíři to zdobení nijak neruší zbytek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *