Menu Zavřeno

Zpracování masa

sekáček

Na zpracování masa máme opravdové profesionály. Říká se jim řezníci. Ti jsou mistrně v co možná nejkratším čase naporcovat opravdu veliké kusy masa. Vše musí být opravdu precizní a každý kus masa musí být ze správné oblasti zvířete. Je zde tedy nutná znalost anatomie. Na hrubé naporcování masa je potřeba sekáček na maso. Ten je největším poznávacím znamením řezníka. Vždy vidíme řezníka, jak drží v ruce sekáček na maso. Pokud je totiž potřeba naporcovat maso s kostí, tak je sekáček opravdu velice užitečná věc. Při porcování masa bez kosti nám bude sekáček na maso vcelku zbytečností. Proto se obrátíme na jiné potřeby pro řezníka.

Mezi řeznické potřeby nepatří jenom sekáček na maso.

Řezník jej sice na všech fotkách drží v ruce, ale není to jeho jediná pomůcka. Máme spoustu různých nožů, které jsou velmi užitečné pro porcování masa na různé jeho druhy. Jsou tu i vykosťovací nože a jiné drobnosti. Máme zde třeba háky na věšení masa nebo řeznické špalky. Dále má na sobě řezník speciální oděv pro každou příležitost. Řezník se svým oděvem chrání proti ušpinění od krve zvířat a mastnoty. Je potřeba mít tedy oděv pro každou příležitost. Pokud je pozván na zabíjačku, tak si bere speciální igelitový oděv, který jej chrání mnohem více než obyčejný látkový. Hlavně pokud je nejprve zvíře zabít tak je třeba se chránit více. Pro zpracování masa s sebou nosí všechno své vybavení. A to bývá většinou nacpaný kufr automobilu.

Pokud tedy potřebujeme řezníka na zabíjačku tak má vždy po ruce to, co bude potřebovat. Na nic nesmí zapomenou. Maso totiž nevydrží dlouho čerstvé. Je tedy nutné jej naporcovat co možná nejdříve.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *